Sayfalar

8 Aralık 2010 Çarşamba

Organik Pazı Sarması


Organık Pazı sarması dememin sebebi; pazıların, maydanoz ve nanenin kendi bahçemizden toplanmış olmasından ileri geliyor ;)))

Sarmanın içini klasik dolma harcı hazırlar gibi hazırlıyorum. Bazı yörelerde daha az salçalı ve baharatsız yapanlar da var, siz kendi damak zevkinize uygun olarak içinizi hazırlayın .Ben şu tarifi kullandım

Pazılarınızı kaynamış suyun içerisine sadece batırıp çıkarın , kaynatmayın . ( kaynatınca pazılar çok pişip sarılırken yırtılabilir ) Tek tek sabırla tüm pazı yapraklarını sarıp tencereye yerleştirin. Sarmaların üzerini geçecek kadar ekşili kaynamış su ilave edip , kısık ateşte 30 ' pişirin .

Afiyet Olsun ...

Not : Pişmiş halinin fotosu yok , çünkü çekmeye fırsat kalmadan bitiverdi ;)

6 yorum:

  1. Muhteremcim maşallah ellerine sağlık çok güzel gözüküyor tüttü valla :)

    YanıtlaSil
  2. yaa olmuyooo böle amaa ınsan komşusunuda düşünr:)))

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler füsun
    acaba bu adsız hangi komşum ?

    YanıtlaSil
  4. Çok lezzetli görünüyo :)
    Bütün tarifler gibi...

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler Emine , senin sarı hırkan kadar güzzel :)

    ( yazıcam bloğa bi ara )

    YanıtlaSil
  6. canım ellerine sağlık güzel görünüyor canım çekti şimdi...:)

    YanıtlaSil