Sayfalar

18 Aralık 2010 Cumartesi

Döğme Pilavı


Aslında Adana'da düğün pilavıdır, ama biz ailecek severiz ve arada değişiklik olsun diye de yaparız . Eğer döğmeniz benimki gibi çok çabuk pişiyorsa ve akşam ana yemeğiniz yoksa turşu ve pilav size yeter ;) Eğer döğme çabuk pişmeyecek gibiyse 3-4 saat önceden sıcak suda bekletin.

( Döğmeyi Adana'da Çetinkaya'yı geçip, küçüksaate varmadan bir baharatçı varya adını bilmiyorum (((: ordan alıyorum )


Malzemeler

2 su bardağı döğme
5 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağ

Hazırlanışı

Döğmeyi beyaz suyu gidene kadar yıkayıp , direkt su ile tencereye boşaltın. Kaynayana kadar yüksek ateşte sonra kısık ateşte döğme pişene kadar pişirin. ( kapağın ağzı hafif açık kalsın , döğme taşabilir )

Ara ara kaynamış su eklemek gerekebilir, nohutunu ve tuzunu da ekleyip son 3-4 dk daha kaynatın. tereyağını ayrı bir tavada kızdırıp pilavın üzerine gezdirin.
Pilavı servisten önce 15 dk dinlenmeye bırakın .

2 yorum:

  1. merhabalar muhterem hanım. ben gecenin bir vakti kuru fasulye ıslayıp, bir gün sonra da yanına dövme pilavı yapmayı düşünen, memleket hasreti ile gurbette yaşayan biriyim :) yazınızı okuyunca çok hoşuma gitti. dediğiniz baharatçı sanırım iş bankasının karşısında, yeni caminin çaprazındaki baharatçı olsa gerek :) tarifiniz için teşekkür ederim. çok güzel bir blog oluşturmuşsunuz. elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili adsız , yorumunuza bayıldım , yalnız kurufasulye ve döğme pilavı gaz yönünden pek bir ikili olamayacak gibi görünüyor :))
    Dediğim baharatçı o değil , çetinkayayı hemen geçince Sürmeli oteli varya onun yanında :))

    YanıtlaSil