8 Aralık 2010 Çarşamba
Organik Pazı Sarması
Organık Pazı sarması dememin sebebi; pazıların, maydanoz ve nanenin kendi bahçemizden toplanmış olmasından ileri geliyor ;)))
Sarmanın içini klasik dolma harcı hazırlar gibi hazırlıyorum. Bazı yörelerde daha az salçalı ve baharatsız yapanlar da var, siz kendi damak zevkinize uygun olarak içinizi hazırlayın .Ben şu tarifi kullandım
Pazılarınızı kaynamış suyun içerisine sadece batırıp çıkarın , kaynatmayın . ( kaynatınca pazılar çok pişip sarılırken yırtılabilir ) Tek tek sabırla tüm pazı yapraklarını sarıp tencereye yerleştirin. Sarmaların üzerini geçecek kadar ekşili kaynamış su ilave edip , kısık ateşte 30 ' pişirin .
Afiyet Olsun ...
Not : Pişmiş halinin fotosu yok , çünkü çekmeye fırsat kalmadan bitiverdi ;)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Muhteremcim maşallah ellerine sağlık çok güzel gözüküyor tüttü valla :)
YanıtlaSilyaa olmuyooo böle amaa ınsan komşusunuda düşünr:)))
YanıtlaSilteşekkürler füsun
YanıtlaSilacaba bu adsız hangi komşum ?
Çok lezzetli görünüyo :)
YanıtlaSilBütün tarifler gibi...
Teşekkürler Emine , senin sarı hırkan kadar güzzel :)
YanıtlaSil( yazıcam bloğa bi ara )
canım ellerine sağlık güzel görünüyor canım çekti şimdi...:)
YanıtlaSil