Sayfalar

29 Aralık 2010 Çarşamba

Yüksük Çorbası


Sizlere daha önce mantı hamuru tarifi vermiştim , buzlukta bulunan mantılarla Adana usulü çorba yaptım ev buram buram Adana koktu ;)))

Malzemeler

2 kase mantı
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 diş sarımsak
1yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
tuz, limon , nane

Öncelikle sarımsakları dövüyoruz, sıvıyağ içerisinde hafif kavurup, salça ilave edip salça kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Kaynar suyu ekleyip, mantıları salçalı suda haşlıyoruz. Mantılar haşlanmadan hemen önce nohut, tuz, limon suyu ve nanesini ekleyip biraz daha kaynatıyoruz. Mantılar suyun yüzüne çıkınca pişmiş demektir. Sıcak servise sunuyoruz. Afiyet Olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder