29 Aralık 2010 Çarşamba
Yüksük Çorbası
Sizlere daha önce mantı hamuru tarifi vermiştim , buzlukta bulunan mantılarla Adana usulü çorba yaptım ev buram buram Adana koktu ;)))
Malzemeler
2 kase mantı
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 diş sarımsak
1yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
tuz, limon , nane
Öncelikle sarımsakları dövüyoruz, sıvıyağ içerisinde hafif kavurup, salça ilave edip salça kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Kaynar suyu ekleyip, mantıları salçalı suda haşlıyoruz. Mantılar haşlanmadan hemen önce nohut, tuz, limon suyu ve nanesini ekleyip biraz daha kaynatıyoruz. Mantılar suyun yüzüne çıkınca pişmiş demektir. Sıcak servise sunuyoruz. Afiyet Olsun ...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder