Sayfalar

24 Aralık 2010 Cuma

Tavuklu Avcı Böreği


Her zaman kıymalı yaptığım böreği bu sefer tavukla denedim gayet güzel oldu. Belki biliyorsunuzdur ama ben yine de tarif edeyim ...

Malzemeler

2 adet kemiksiz tavuk göğsü ( robotta kıyma haline getir )
2 adet kurusoğan
2 diş sarımsak
1 türkkahvesi fincenı köftelik bulgur
tuz, karabiber, köri, kekik, kimyon ( damak zevkinize uygun baharatlar )
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
yarım demet maydanoz
5 adet yufka

Kızartma için
1 yumurta, galeta unu ve sıvıyağ


Kıyma haline gelen tavuk kısık ateşte suyu çekilene kadar kavrulur, sırasıyla sıvıyağ, soğan , sarımsak eklenir ve soğanlar pişene kadar kavrulur. Tüm baharat ve salça ilave edilir. köftelik bulgur eklenir, ve 1 su bardağına yakın su kıvam gelene kadar eklenir. Bulgur pişince maydanozlar ilave edlip altı kapatılır. Soğuyunca yufka ile istenen şekilde sarılır. Önce yumurta , sonra galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızartılır.


Not : Fazladan yapıp kızartmadan buzlukta istediğiniz kadar bekleyebilir, ani gelen misafirler için güzel bir alternatif ...

1 yorum:

  1. Eline sağlık canım valla çok güzel gözüküyor, ben de bunun tavuk,bezelye havuçlusunu yapıyorum.Kremayala karıştırıp harç yapıyosun o da çok lezzetli oluyor.

    YanıtlaSil