Malzemeler
Kişi sayısı kadar Çipura
3 orta boy patates
3 orta boy kurusoğan
7-8 diş sarımsak
yarım çaybardağı sıvıyağ
tane karabiber
2 adet limon
kekik
kırmızıbiber
tuz
Balıkları yıkayıp suyunu süzdükten sonra her bir balığın arasına 2-3 adet tane karabiber, tuz, kekik ve 1 diş şarımsak koyup 2-3 saat dinlendirelim.
yarım çaybardağı sıvıyağ , kekik, kırmızıbiber , 2-3 adet dövülmüş sarımsak , tuz ve karabiber ekleyerek bir karışım yapalım.Bu karışım da en az 1 saat bekleyecek.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine halka halka doğradığımız soğan ve patatesleri yerleştirip üzerine balıklarımız koyalım .Herbir balığın üzerine 1 adet limon dilimi ekleyelim.
Hazırladığımız yağlı karışımı tüm balıkların üzerine kaşıkla gezdirip , tepsinin üzerini folyo ile kapatarak 250 ' fırında 40-45'pişirelim. Son 5 dk folyoyu çıkarıp balıkların üzerini kızartabilirisiniz.
Afiyet Olsun ...
buda nefis görünüyor ve harika bir tarif böyle denemedim hiç en kısa zamanda yapacağım.
YanıtlaSildene canım , lezzetine bayılacaksın , hele o soğanlar balıktan güzel oluyor valla :)
YanıtlaSil