Sayfalar

26 Mayıs 2010 Çarşamba

Mantı


Yine bir ilkimi paylaşayım sizlerle :) evde annem yaparken offff pofff dediğim şeyleri şimdilerde evimde hevesle yapıyorum :) Mantı açmak da kolaymış yapabilirmiyim diye düşünmeyin kolları sıvayın derim .

Hamur için malzemeler

1 kilo un
1 yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay bardağı sıvıyağ
kıvam alana kadar su

Tüm malzemelerden hafif sert bir hamur yoğurup 4 bezeye ayırıp 20 dk. nemli benz altında dinlendiriyoruz.


İç malzeme ize 250 gr iki kere çekilmiş kıyma, tuz, karabiber, 3 adet ince ince doğranmış kuru soğan , renk katmak için 1 tatlı kaşığı salça . hepsini karıştır.

dinlenen hamuru açıp kareler halinde kes ve mantı şeklinde şekillendir.


Not : hamur fazla un ile açılmayacak yoksa şekil verirken yapışmıyor, eğer difrize koyacaksak fırında hafif pembeleşene kadar kızartmamız lazım .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder