Sayfalar

10 Mayıs 2010 Pazartesi

Portakallı kek


Yaklaşık 3 yıldır portakallı kek deniyorum sonunda en güzel tarifi buldum . Yapımı kolay, hiç yağ eklenmeyen çok hafif bir tarif. Halam sürekli yapar , ölçü hiç şaşmaz.Gelelim tarifimize

Malzemeler

3 yumurta
7 kaşık şeker
1 su bardağı portakal suyu
yaklaşık 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
7 kaşık un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti

1 su bardağı portakal suyu
yaklaşık 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
3.5 yemek kaşığı şeker

Yapılışı

yumurta ve şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır, portakal suyu ve kabukları eklenip karıştırılır. Un , kabartma tozu ve vanilya elenerek karışıma eklenir tahta bir kaşıkla hafif karıştırılır. Yağlanmış bir kalıba ( ben kare borcam kullans,dım )
dökülür. 170 derecede 45-50 dk. pişirilir.
Şerbet için tüm malzemeler karıştırılıp kaynatılır. Kekimiz soğuyunca kürdanla delikler açılır ve ılık şerbet kekin zerine gezdirilir.

Afiyet olsun , topak topak et olmasın :)))


Not : kek 1 gün dinlenince daha güzel oluyor...

1 yorum:

  1. ellerine sağlık portakal da kek çok yakışıyor ya:)

    kek dinlenince daha lezzetli oluyor evet katılıyorum sana.

    kurabiyelerde öyle dinlenince lezzeti artıyor

    YanıtlaSil