Sayfalar

14 Mayıs 2010 Cuma

İrmik helvası


Hiç sözü uzatmadan tarife geçeyim , siz de kalkıp hemen yapıverin :)))

Malzemeler

2 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
2 subardığı su
150 gr margarin ya da tereyağı
1/2 subardağı fınfık, yerfıstığı, ya da çam fıstığı


Yapılışı
su, süt ve şeker bir tencerede şeker eriyene kadar ılıtırlır.
margarin eritilip üzerine fınfıklar ve irmeik eklenip kısık ateşte irmik rengi koyulaşana kadar büyük bir sabırla karıştırılır ( bu aşamada komşu kızı Emel yardımcı oldu , karıştır Allah karıştır :)))) ) İrmikler koyulaşınca sütlü karışım eklenir bu aşamada ocağınızın batmasına engel olamassınız :) bir taşım kaynatılır. tencerenin ağzı kapatılarak dinlenmeye bırakılır , tüm sıvı malzemeleri çekecek ve ortaya pilav görüntüsü çıkacak, dinlendikten sonra servise hazır , ağzınıza layıktır ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder