Sayfalar

29 Aralık 2010 Çarşamba

Mayalı Poğaça


Buzlukta poğaça olmayınca mutfakta eksik birşeyler varmış gibi hissediyorum ;) Poğaçaları yaptım ama buzluğa atmaya fırsat vermeden tüketildi . Sizde yapın eviniz pastane gibi koksun ...


MALZEMELER:
Yarım paket eritilmiş margarin
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 yumurta
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket ınstant maya
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı şeker
Yaklaşık 4,5 su bardağı un



ÜZERİ İÇİN: susam, yumurta sarısı

YAPILIŞI: öncelikle bir kap içerisinde maya, ılık su ve süt karıştırıp mayanın kabarması beklenir . Daha sonra diğer malzemelerin hepsi karıştırılır ve un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır.üzerikapatılarak 2 katına çıkana kadar bekletilir .
Kabaran hamurdan bezeler alın, avuç içinde açıp içerisine istediğiniz harcı koyup kapatın ve tekrar tepside mayalanmaya bırakın .mayalanan poğaçanın üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin . Önceden ısınmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Selam Muhterem yine ben Emek. Daha onceki sorun icin, ben oyle cok yerden yere atlıyorumki en son ne aradımda senin bloga eristim simdi bilmiyorum baslangıcta kereviz tarifi arıyordum sanırım.

    Sonra asıl demek istedigim sey, ben birkez sizin evde cok cok güzel bir pogaca yemiştim annen yapmıstı lise gunleri okul cıkısı size gelmistim hala tadı damagımda bu tarif o mu eger degilse lutfen annenden al ve buraya ekle. Cok yumusak hafif sekerimsi pastane pogacası gibiydi hatırladıgım bunlar.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Emek , annemin hayatım boyunca poğaça yaptığını hatırlamıyorum :)) büyük ihtimalle senin bahsettiğin mayalı ekmek gibi yaptığımız , mahallenin fırınında pişen mayalımızdır . yumuşacık ve hafif şekerliydi doğru ama poğaça değildi :)
    Sen bu tarz bir tat istiyorsan yine bende tarifi var , pastane poğaçasını yap . Aynı tadı yakalarsın inşallah .
    Tekrar görüşmek üzere öptüm ...

    YanıtlaSil