Sayfalar

8 Aralık 2010 Çarşamba

Karacabey Mantısı


Bursa Karacabey mantısı ...
Sevgili Doktorum Emine Hanım'ın getirdiği mantıyı ikinci pişirişim . Ama hala Zekiye teyzenin yaptığı mantının lezzetini yakalayamadım :(

Malzemeler

1 paket Karacabey mantı
2 adet tavuk budu
yaklaşık 1.5 lt su
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kırmızıpul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak


Tavuk butlarını 1 tatlı kaşığı tuz eklenmiş suyun içinde haşlayın, tavuk eti pişince suyun içerisinden alıp etlerini didikleyin. Tavuk suyuna mantıları ekleyip kısık ateşte mantı hamuru pişene kadar haşlayın. Pişmeye yakın tavuk etlerini de ilave edip bir taşım daha kaynatın.
Tereyağını kızdırıp , pul biberi ilave ederek sosu hazırlayın. Yoğurtun içine sarımsakları ezip yoğurdu da hazırlayıp bir köşede bekletin .
Pişen mantıları servis tabağına alıp , üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin. En son asıl lezzeti veren tereyağını ilave edip, afiyetle yiyin ...


3 yorum:

  1. hıımm çook güzel görünüyooo bende ısterım bı ara ellerıne saglık:)) ben döndü bu arada

    YanıtlaSil
  2. yaparız canım , sen bi gel ...

    YanıtlaSil
  3. Bursa dönüşü getireyim yine mantı, hastane bahçesindeki tavuklarıda yolalım,bir mantı partisi yapalım martta....emine

    YanıtlaSil