25 Nisan 2011 Pazartesi
Isırgan Otlu Börek
Geçen haftalarda kayınvalidem ile yapmış olduğumuz böreklerimiz ...
İki kişi olunca elaçması börek yapmak ne kadar kolaymış :))
Ben hamuru yoğurdum , annnem açtı ve ben yufkaları şekilllendirdim . Evdeki erkekler ise bir güzel yedi :))
Malzemeler
Hamur için daha önceki börek hamurunu kullandım.
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket insant maya
tuz ve un
tüm malzemelerden yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve bekletmeden yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.
İç harcı için
Pazardan ısırgan getirmişti komşum , elimizi ısırmasına izin vererek temizledik , biraz sıcak suda haşladık ve kurusoğan ve baharatlarla birlikte sote yapıp soğumaya bıraktık.
Üzeri için yumurta sarısı, 2 kaşık yoğurt ve susam kullandık.
Bezelenen hamuru beklemeden un ve çok az nişasta karışımı ile incecik açıp 15 katlı bir tepsi böreği ve yine aynı hamurdan kol böreği şeklinde hazırlayıp 2 farklı börek çeşidi hazırladık . 200 ' üzeri kızarana kadar pişirip hiç beklemeden midemize indirdik :))
Not : resimdeki bezelenen hamurlar kalan hamurdu , böyle birleştirdik ve ev eriştesi hazırladık . Yani anlayacağınız çok bereketli bir hamurdu . Resimlerin üzerine tıklayıp daha ayrıntılı inceleyebilirsiniz ...
Yapıp da yiyene afiyet olsun ...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Böreği çok severim ve her öğünde yiyebilirim :) ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkürler , valla kilo problemi olmasa bende her öğünde yerim !!!
YanıtlaSil"Gelin kaynana toprağındandır" derler.
YanıtlaSilMaaşallah ikinizde pek beceriklisiniz,
Ellerinize sağlık ...
Aynen annemde hep '' benim kız evlenince kaynanasına çekti hamaratlaştı diyip ee gelin kaynana toprağına '' der :))
YanıtlaSilAllah kayınvalideme ve kayınbabama sağlık sıhhat versin , gerçekten çok iyi insanlar , çok şey öğrendim Allah razı olsun ...
börekler şahane görünüyor erkekler çok şanslıymış ben ısırganın en çok çorbasını severim börek içinde hiç aklıma gelmezdi kullanmak süper fikir
YanıtlaSilSevim , erkekler şanslı olma mı ?
YanıtlaSilbence dene ıspanaktan hiçbir farkı yok ...