Sayfalar

30 Nisan 2011 Cumartesi

Ispanaklı ve Döğmeli Yoğurt Çorbası


Bugün çok lezzetli bir çorba tarifi vereceğim . Lezzetli dememin sebebi ise Efe'nin bu çorbadan 1 dolu kepçe içmesindendir :)) Kendileri 2 yaşında bir gurme oldukları için her yemeği yediremeyiz :((

Neyse geçelim malzeme listesine

1 su bardağı döğme
1 su bardağı haşlanmış nohut ( ben nohutları önceden et ile haşlayıp dolaba atıyorum )
500 gr ıspanak
500 gr yoğurt
yarım çay kaşığı karabiber
1 yumurta
2 kaşık un
tuz


Eğer döğmeniz ( aşurelik buğgay ) çabuk pişmiyorsa en az 3 saat önceden sıcak suda bekletin . Daha sonra döğmeyi iyice açılana kadar pişirin. Ispanakları temizleyip , karabiber ile lezzetlendirip suyunu çekene kadar kavurun . Yoğurt , un ve yumurtayı bir tencerede karıştırıp yoğurt kaynayana kadar karıştırarak pişirin. ve yoğurt bulunan tencereye pişen döğme , ıspanaklar ve haşlanmış nohutu ekleyip tekrar kaynatın. Bu arada çorbaya su eklemeniz gerekebilir, çorbanın kıvamına göre sıcak su ekleyebilirsiniz. En son çorbanın tuzunu damak zevkinize göre ayarlayıp, çorbayı kırmızıbiber ile servis ediniz...

Yapıp da yiyenlere şimdiden afiyet olsun ...

3 yorum:

  1. Canım çekti bak şimdi :)

    YanıtlaSil
  2. napsam acaba ?

    yapacak birşey yok ! mutfağa girip kolları sıvazlayacaksınız :)))

    YanıtlaSil
  3. şifa olsun prense ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil