Sayfalar

27 Nisan 2011 Çarşamba

Bizim Usül Semsek



Çiğ börek Eskişehir'in diye bilinsede , benim çocukluğumda annem ve nenem tarafından yapılan semsek diye bilirim . Hatta Mardin'e ilk geldiğimde lokantanın menüsünde sembusek adını görünce meraktan istemiştim ve karşıma bizim semsek çıkınca şaşırmıştım :)) Her yerde var aslında yağda kızartılan böreğimiz sadece isimleri değişik.

Baktım fırına güven olmuyor , sürekli elektirik kesintisi yaşıyoruz bizde böreksiz kaldık uzun zamandır diyip kolları sıvadım . Yağda kızarmış ağır olur derseniz benim gibi az yemeye çalışın ama ev halkı özlellikle çocuklarınız istediği kadar tüketsin . Dışarda satılan cipslerden daha masum olduğunu kimse inkar edemez ...

Neyse ben herşeyi göz kararı ekledim size yaklaşık tarif veeceğim

Hamur yoğurma kabına biraz yoğurt ( 1 çay bardağı kadar ) biraz sıvıyağ ( yarım çay bardağı kadar ) 1 tatlı kaşığı tuz , 1 çay kaşığı karbonat , 1 çay bardağı kadar ılık su ekleyip karıştırın ve üzerine elinize hafif yapışacak kadar un ekleyin ve elinize hiç yapışmayana kadar yoğurun . Küçük bezelere ayırıp pasta tabağı büyüklüğüde açın, içerisine ben lor kullandım dilediğiniz malzemeyi ekleyin . Kızgın yağda kızartarak sıcak bir şekilde servise sunun.

Afiyet Olsun ...

13 yorum:

  1. Adına ne derlerse desinler, çoook severim, fotoğrafta öylesine iştah açıcı ki bir tane alıp yiyesim geldi, yarın üşenmesem de yapsam :) Ellerine sağlık, afiyetler olsun...

    Muhteremcim, bu arada yorum ayarlarından kelime doğrulamayı kaldırırmısın lütfen, çok takılıyor :)

    YanıtlaSil
  2. Ben Eskişehir'de yemiştim ve sorduğumda suda haşlayarak pişirdiklerini söylemişler di.
    Açıkçası çokta beğenmemiştim hani.
    Sen'kiler iştahımı kabarttı.
    Hafta sonu deneyebilirim ...

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor ellerinize sağlık adı farketmez çünkü çoook severim,çok sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. ellerinize saglik lezziz görünüyor

    YanıtlaSil
  5. Banu abla , elimde olsa da size de ikram edebilsim ...

    Bu arada yorum uyraınız için teşekkürler heman kaldırdım .

    Sevdiye abla haftasonu kurabiyenizle birlikte sizlere afiyet olsun ...

    mamila , teşekkür ederim , ayrıca bloğuma uğradığınız için sağolun ...

    Ayşe , ziyaretiniz için teşekkürler ...

    YanıtlaSil
  6. görüntü iştah açıcı üşenmesemde kahvaltıda hazırlasam kendime
    ellerinize sağlık yörelere göre isimler çok değişiyor ama benim için önemli olan tadı:)

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık... nefis görünüyor...
    Kiiis'te de semsek deniyor adına... ama tek farkı var; içine kıymalı pirinç pilavı konuluyor... öylesini de böylesini de çok severim... 1 tanecik de olsa yapıp yemeli... :)

    YanıtlaSil
  8. sevimlihayat , neden üşeniyorsun çok kolay , bence de tadı önemli ...

    ruşen hanım , Kilis - Adıyaman yakın ne de olsa :)) kıymalı pirinç pilavınıda biliyorum bende halamın kalmış pilavı kakalamak için yaptığını düşünürdüm :)

    YanıtlaSil
  9. canım ne güzel olmuş puf puf ellerine sağlık yarın sabah kahvaltıda yapıcam aldım tarifi...

    YanıtlaSil
  10. Yeşim ablam , sizin benden tarif alacağınız aklımın ucuna gelmezdi :))

    Şimdiden ellerinize sağlık , afiyet olsun ...

    YanıtlaSil
  11. BEN BU TARİFLE DENEMEDİM BAŞKA TARİFLE YAPTIM KUPKURU OLDU KIZARINCA BUDA ÖYLE OLMAZ NE YAPMALI YUMUŞAK OLSN DİYE.LÜTFEN ACİL CEVAP YAZARMISINIZ.

    YanıtlaSil
  12. ABLA CEVABINI BEKLİYORUM

    YanıtlaSil
  13. gülpembe, bu tarifle hem yumuşak oluyor hem de puf puf kabarıyor deneyebilirsin ...

    YanıtlaSil