27 Nisan 2011 Çarşamba
Bizim Usül Semsek
Çiğ börek Eskişehir'in diye bilinsede , benim çocukluğumda annem ve nenem tarafından yapılan semsek diye bilirim . Hatta Mardin'e ilk geldiğimde lokantanın menüsünde sembusek adını görünce meraktan istemiştim ve karşıma bizim semsek çıkınca şaşırmıştım :)) Her yerde var aslında yağda kızartılan böreğimiz sadece isimleri değişik.
Baktım fırına güven olmuyor , sürekli elektirik kesintisi yaşıyoruz bizde böreksiz kaldık uzun zamandır diyip kolları sıvadım . Yağda kızarmış ağır olur derseniz benim gibi az yemeye çalışın ama ev halkı özlellikle çocuklarınız istediği kadar tüketsin . Dışarda satılan cipslerden daha masum olduğunu kimse inkar edemez ...
Neyse ben herşeyi göz kararı ekledim size yaklaşık tarif veeceğim
Hamur yoğurma kabına biraz yoğurt ( 1 çay bardağı kadar ) biraz sıvıyağ ( yarım çay bardağı kadar ) 1 tatlı kaşığı tuz , 1 çay kaşığı karbonat , 1 çay bardağı kadar ılık su ekleyip karıştırın ve üzerine elinize hafif yapışacak kadar un ekleyin ve elinize hiç yapışmayana kadar yoğurun . Küçük bezelere ayırıp pasta tabağı büyüklüğüde açın, içerisine ben lor kullandım dilediğiniz malzemeyi ekleyin . Kızgın yağda kızartarak sıcak bir şekilde servise sunun.
Afiyet Olsun ...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Adına ne derlerse desinler, çoook severim, fotoğrafta öylesine iştah açıcı ki bir tane alıp yiyesim geldi, yarın üşenmesem de yapsam :) Ellerine sağlık, afiyetler olsun...
YanıtlaSilMuhteremcim, bu arada yorum ayarlarından kelime doğrulamayı kaldırırmısın lütfen, çok takılıyor :)
Ben Eskişehir'de yemiştim ve sorduğumda suda haşlayarak pişirdiklerini söylemişler di.
YanıtlaSilAçıkçası çokta beğenmemiştim hani.
Sen'kiler iştahımı kabarttı.
Hafta sonu deneyebilirim ...
Nefis görünüyor ellerinize sağlık adı farketmez çünkü çoook severim,çok sevgiler.
YanıtlaSilellerinize saglik lezziz görünüyor
YanıtlaSilBanu abla , elimde olsa da size de ikram edebilsim ...
YanıtlaSilBu arada yorum uyraınız için teşekkürler heman kaldırdım .
Sevdiye abla haftasonu kurabiyenizle birlikte sizlere afiyet olsun ...
mamila , teşekkür ederim , ayrıca bloğuma uğradığınız için sağolun ...
Ayşe , ziyaretiniz için teşekkürler ...
görüntü iştah açıcı üşenmesemde kahvaltıda hazırlasam kendime
YanıtlaSilellerinize sağlık yörelere göre isimler çok değişiyor ama benim için önemli olan tadı:)
ellerine sağlık... nefis görünüyor...
YanıtlaSilKiiis'te de semsek deniyor adına... ama tek farkı var; içine kıymalı pirinç pilavı konuluyor... öylesini de böylesini de çok severim... 1 tanecik de olsa yapıp yemeli... :)
sevimlihayat , neden üşeniyorsun çok kolay , bence de tadı önemli ...
YanıtlaSilruşen hanım , Kilis - Adıyaman yakın ne de olsa :)) kıymalı pirinç pilavınıda biliyorum bende halamın kalmış pilavı kakalamak için yaptığını düşünürdüm :)
canım ne güzel olmuş puf puf ellerine sağlık yarın sabah kahvaltıda yapıcam aldım tarifi...
YanıtlaSilYeşim ablam , sizin benden tarif alacağınız aklımın ucuna gelmezdi :))
YanıtlaSilŞimdiden ellerinize sağlık , afiyet olsun ...
BEN BU TARİFLE DENEMEDİM BAŞKA TARİFLE YAPTIM KUPKURU OLDU KIZARINCA BUDA ÖYLE OLMAZ NE YAPMALI YUMUŞAK OLSN DİYE.LÜTFEN ACİL CEVAP YAZARMISINIZ.
YanıtlaSilABLA CEVABINI BEKLİYORUM
YanıtlaSilgülpembe, bu tarifle hem yumuşak oluyor hem de puf puf kabarıyor deneyebilirsin ...
YanıtlaSil