Sayfalar

23 Mart 2011 Çarşamba

Puf Puf Börek





Bu böreği yeni tanıştığım bir arkadaşda yedim ve çok beğendim . Tarifi hemen o ara aldım ve kesin denerim diyerek 2 gün sonra yapıverdim :)) Çok güzel bir börek oluyor yalnız sıcak veya ılık yemenizi tavsiye ederim kalınca da güzel ama taze hali süpppeerrr ...

Her türlü iç harcı ile yapabilirsiniz ben lor peyniri ile yaptım . Anlaşılması kolay olsun diye yapım aşamalarını ekliyorum . Artık üşenmeyin ve yapınnnnnnn


Malzemeler

6 adet yufka
1 paket margarin
1 su bardağı su

İçi için istediğiniz harcı kullanabilirsiniz .

Üzeri için yumurta sarısı

İlk önce margarini eritip içerisine suyu ekliyoruz. İlk yufkayı açıp yağlı karışımı üzerine gezdiriyoruz. İkinci yufkayıda serip yine yağlıyoruz. Üçüncü yufkada seriliyor ve yağlanıyor. Bu şekilde yağlanan yufkaların kenarlarını içe doğru katlayıp bir kare oluşturuyoruz.
Karenin ortasına iç harcı koyup tekrar zarf gibi olacak şekilde kare yapıyoruz ve bu 4 adet kareden 8 kare elde edecek şekilde kesip en az 2 saat buzdolabında bekletiyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve 200' üzeri kızarana kadar bekletiyoruz.

Diğer kalan 3 yufkaya da aynı işlemi uyguluyoruz yani 6 yufkadan 16 dilim böreğimiz çıkıyor.

Biraz karışık gibi anlattım ama resimlerden anlaşılır diye düşünüyorum . Yapıp yiyene afiyet olsun , topak topak et olmasın :)))

2 yorum:

  1. harika ama margarinde baya çokmuş azaltsak biraz nasıl olur acaba.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. margarin 6 yufka için bana çok gelmedi , böreğin kabarması için ancak yetiyor ama siz azaltarak deneyin sonuca bakalım :)))

    YanıtlaSil