27 Mart 2011 Pazar
Cevizli Katmer
Pazar kahvaltısı için hazırlanan pratik katmer :)
Aslında Antep'te olup kaymaklısını yemek vardı ama eldeki imkanlar dahilinde biz bu şekilde yiyoruz . Mutlu pazarlar ...
Malzemeler
1 adet yufka
dövülmüş ceviz içi
tereyağı
toz şeker
Tereyağını eritin ve yufkanın her yerine kaşıkla yedirin . Tüm yufkanın yüzeyine istediğiniz kadar toz şeker serpin . Dövülmüş cevizi yine istediğiniz kadar serpin ve yufkayı kare şekline getirin. Isıtılmış teflon tavada arkalı önlü nar gibi kızartın. Dilerseniz piştikten sonra da tereyağlayabilirsiniz , böyle daha güzel oluyor. Hemen küçük karelere bölün ve sıcakken servis edin ...
Bu şekilde 4 adet yufkadan çok çabuk yapıverdim , bizim sabah kahvaltımıza eşli etti ve komşularımıza da gönderim .
Mutlu günlerde yapıp yemeniz için afiyet olsun ...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder