Sayfalar

27 Mart 2011 Pazar

Cevizli Katmer



Pazar kahvaltısı için hazırlanan pratik katmer :)
Aslında Antep'te olup kaymaklısını yemek vardı ama eldeki imkanlar dahilinde biz bu şekilde yiyoruz . Mutlu pazarlar ...


Malzemeler

1 adet yufka
dövülmüş ceviz içi
tereyağı
toz şeker

Tereyağını eritin ve yufkanın her yerine kaşıkla yedirin . Tüm yufkanın yüzeyine istediğiniz kadar toz şeker serpin . Dövülmüş cevizi yine istediğiniz kadar serpin ve yufkayı kare şekline getirin. Isıtılmış teflon tavada arkalı önlü nar gibi kızartın. Dilerseniz piştikten sonra da tereyağlayabilirsiniz , böyle daha güzel oluyor. Hemen küçük karelere bölün ve sıcakken servis edin ...


Bu şekilde 4 adet yufkadan çok çabuk yapıverdim , bizim sabah kahvaltımıza eşli etti ve komşularımıza da gönderim .

Mutlu günlerde yapıp yemeniz için afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder