Sayfalar

10 Şubat 2011 Perşembe

Sade ve Yeşil Krep



Dayımız geldi ve gitti bile :(((

Annem ile elimizden geldiğince hergün değişik birşeyler yapmaya çalıştık. Bu kreplerde kahvaltı için hazırlandı, bir çırpıda tüketildi. Kahvaltı için çok doyurucu ve çocuklar için besleyici bir tarif. ( ama benim oğlan yemedi o ayrı )

Malzemeler

2 su bardağı süt
2 yumurta
1 çay kaşığı şeker ve tuz
2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
kıvamı bulana kadar un


İsteğe göre dereotu ve maydanoz

Yapılışı : Süt , yumurta , şeker, tuz ve sıvıyağ bir güzel çırpılır. Kek hamurundan biraz daha cıvık bir kıvamda olana kadar un eklenir . ( eğer maydanoz ve dereotlu istenirse un biraz daha az eklenir ve yeşilliklerle karıştırılır) Hafif yağlanmış tavaya küçük bir kepçeyle hazırlanan harcımız dökülür. Öncelikle alt kısmı iyice pişirilir ve bir spatula yardımıyla ters çevrilip diğer tarafı da hafif kızartılarak servis edilir.



Afiyet Olsun

2 yorum:

  1. Kahvaltıda çayla nefis olur. Çok güzel görünüyor anneciğinin ve senin ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederiz , evet tam kahvaltılık bu mamalar :)

    YanıtlaSil