Sayfalar

28 Ocak 2011 Cuma

Baş Kavurma ( Patlıcanlı )


Sizlere Adana 'da yazın nerdeyse haftada birdefa pişen lezzetli bir yemek tarifi vereceğim . Yazın yapılmış difrizde karnıyarıklık patlıcanlarınız varsa bir deneyin derim. Karnıyarıktan daha güzel bence, kıyma eklemeden daha da hafif...

Malzemeler

Kişi sayısına göre patlıcan

3 orta boy domates

2 orta boy soğan

3-4 diş sarmısak

1 yemek kaşığı salça

kırmızı pul biber, karabiber ve tuz




Öncelikle patlıcanları pijamalı soyup, ister karnıyarık gibi ortasını oyarak ,isterseniz de alt kısmından, dibine kadar olmamak şartıyla dörde bölerek hafif yağda kızartıyoruz ( sağolsun annem yazdan bana kızartıp difrize atmıştı, böyle olunca çok kolay oluyor ; çıkarıyosun ve buzunu bile çözdürmeden direkt tavaya yerleştiriyosun :) ) Daha sonra soğanları yemeklik doğrayıp ayrı bir tavada hiç yağ eklemeden ( çünkü zaten patlıcanlar yağda kızarmışlar daha da ağır olmasın ) biraz su ilave edip soteliyoruz. Üzerine kırmızıbiber, karabiber, kabuları soyulmuş küp şeklinde doğranmış domatesleri ve sarımsakları karıştırp biraz daha soteliyoruz. Hazırlamış olduğumuz bu sosu patlıcanların içerisine 1-2 yemek kaşığı ekliyoruz. Kalan sosu tencerenin dibine ilave edebiliriz. Kısık ateşte patlıcanlar lokum gibi olana kadar pişiriyoruz.


** Yemeği servis yaparken üzerine maydanoz ve yanında sarımsaklı yoğurtla ikram etmenizi tavsiye ederim. **

1 yorum: