16 Ocak 2011 Pazar
Haşhaşlı Tatlı
Tatlı okuduğunuzda size ağır bir şerbetli tatlı gibi gelebilir fakat çok hafif bir tatlı oluyor. Tarifi arkadaştan aldım yalnız kendime göre değişiklikler yaptım . Mesela tatlının üzerine kremşanti dökülüyordu ben kendim muhallebi yaptım ve şerbeti biraz fazlalaştırdım, böyle daha güzel oldu ...
Denemek isteyenler üşenmeyip yapsınlar, hem de çok bereketli oldu , 3 gündür yiyoruz :))
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı irmik
1.5 su bardağı un
kabartma tozu ve vanilya
Şerbeti İçin
1.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
Kreması için
3 su bardağı süt
1.5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
vanilya ve 1 limon kabuğu rendesi
1 paket toz şanti
Öncelikle kekini hazırlıyoruz , 3 yumurta, şeker , süt ve sıvıyağ hepsi birlikte şeker eriyene kadar çırpılır . ( Normal keklerdeki gibi köpürene kadar çırpmaya hiç gerek yok ) Ayrı bir kapta tüm kuru malzemeler karıştırılır ve yumurtalı karışıma eklenir. Kek hamurunun kıvamı biraz cıvık oluyor merak etmeyin çok güzel pişiyor .Yağlanmış diktörgen borcama dökülüp 150 ' üzeri kızarana kadar ya da kürdan temiz çıkana kadar pişirilir. ( yaklaşık 25 dk )
Şerbet malzemesi hafif kaynatılır , normal şerbetli tatlılırdaki gibi çok kaynamasına gerek yok . ılık şerbet yine ılık tatlı üzerine dökülür ve üzeri kapatılarak dinlendirilir. (2-3 saat gibi. )
Kreması için ise şanti hariç tüm malzemeler karıştırılıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir . Pişen kremaya toz şanti ilave edilip mikserle 5 dk çırpılır. Soğuk tatlını üzerine yayılır ve tatlı 1 gece dinlendikten sonra servis edilir ...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
merhaba sevgili muhterem hanım,
YanıtlaSilyorumunuz ve ziyaretiniz için çok çok teşekkürler,
haşhaşlı tatlara bayılırım,sizinkide nefis görünüyor,ellerinize sağlık..
işlemek istediğiniz minik desenli yatak örtsünün desenlerini seçmek için acaba yetişkinler içinmi*yoksa çocuklar içinmi?desenleri ona göre seçip gönderebilirim...
sevgiler.