Sayfalar

25 Kasım 2010 Perşembe

ZUHAL'IN DOĞUM GÜNÜ PASTASI





Kek için malzemeler

2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2.5 çay bardağı un
kabartma tozu vanilya

( kakaolu kek için 2-3 çorbakaşığı kakao )

Ara katlara
1 adet vanilyalı pudıng
2.5 subardağı süt
1 paket kremşanti

Üzerine
1 paket pasta kreması
1 su bardağı süt
1 su bardağı su



Pastanın pandispanyası için daha önce yaptığım tart pasta tarifini kullandım . Yalnız 18 cm lik yuvarlak bir kek kalıbı ile kakaolu ve sade olarak 2 adet kek yaptım . Pişen kekleri ortadan ikiye böldüm , 4 katlı pasta oluşturdum .
Ara katlara 1 adet vanilyalı pudingi 2.5 su bardağı süt ile pişirdim . Ocaktan alınca içerisine 1 paket sade toz şantiyi ekleyip mikserle 5 dk kadar çırptım.
Pastamızın alt katını önce kakaolu kek ile başladım ve her kata vanilyalı pudingden ekledim. Bu şekilde üst katmana sade kekimiz kaldı ve onun üzerine pasta kremasını tarife göre hazırlayıp üzerine ve kenarlarına sürdüm. Süsleme artık sizlere kalmış üzerini nasıl isterseniz öyle süsleyebilirsiniz. Ben Dr. oetker'in glazür siyah beyaz çikolatasını kullandım.

Not1 : Bu tarz pastalarda keki bir gün önceden yapıp streç flim ile sarıp oda ısısında saklarsanız ikiye ayırmada keki parçalamadan kullanırsınız :)
Ara katlara ben vakit darlığından hazır puding kullandım ama kendiniz yapmak isterseniz şu tarifi kullanabilirsiniz. Tarif hünerlibayanlardan

Malzemeler

3 Su Bardağı (600 ml.) Süt
2 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Çay Bardağı Un
2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
1 Paket Vanilya
2 Adet Yumurta Sarısı
Yapılışı
Vanilya hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.

Not2: Yaşpastaları süsleme işinde pek de becerikli sayılmam bkz resimler :)
Bana bu konuda yardım edecek arkadaşlardan yorumlar bekliyorum. Mesela pasta kreması nasıl pürüssüz bir şekilde sürülür veya kenar süslemelerini daha iyi nasıl yapabilirim gibi ...





2 yorum:

  1. yumyumuyum muhteşem gözüküyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler canım , sen daha muhteşem işler başarıyorsun bence.Yakın olsak kursa gelirim sana valla :)

    YanıtlaSil