19 Kasım 2010 Cuma
ÇİKOLATALI RULO
Yaptığınız sütlü tatlıyı bir de bu şekilde servis edin bakalım :)))
MALZEMELER:
1 Kilo Süt
3,5 Kahve Fincanı Un
4 Kahve Fincanı Şeker
1 paket kakao
80 gr bitter çikolata
Ara kat için
1 Paket Krem Şanti
1 Su Bardağı Süt (kremşanti için)
Altına sürmek için 2 su bardağı hindistancevizi
Süslemek için damla çikolata
HAZIRLANIŞI:
Süt,kakao,un,şeker derin bir tencerede karıştırılır. Muhallebi kıvamını alıncaya
kadar kısık ateşte pişirilir. Pişen muhallebi içine bitter çikolatalar ilave edilerek erimesi sağlanır. Mikser ile yaklaşık 5' çırpılır.Soğumasına fırsat verilmeden büyük boy fırın tepsisi streçflım ile tamamen kaplanır.Zemine bol miktarda
hidistancevizi serpilir.Hazırlanan muhallebi tepsiye dökülür.Üzerine 1 su bardağı süt ile hazırlanan kremşanti sürülerek buzdolabında 4-5 saat bekletilir.
Servis yapmadan önce 5 cm.kalınlığında şeritler kesilir ve rulo yapılır.Üzeri damla çikolata ile süslenir.
AFİYET OLSUNNNN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder