Sayfalar

18 Kasım 2010 Perşembe

Maş Fasulyesi ( Loğlaz ) piyazı


Uzunca bir aradan sonra herkese tekrar merhaba :)

yazmayalı çok oldu ama Efe'nin yemek yeme problemini çözmeye çalışacağım diye herşeye biraz ara vermiştim , neyseki çok şükür bu sorunu atlattık gibi artık yemeye
başladı maşallah :)

maş fasulyesi ya da antep deyimiyle loğlaz :)) uazun zaman önce almıştım ve daha önce hiç tatmadığım için cesaret edip yapmamıştım ama bugüne kadar yapmadığıma pişman oldum diyebilirim . Hatta Efe bile 2-3 yemek kaşığı yedi sayılır :) gelelim tarife

Malzemeler

1 su bardağı haşlanmış loğlaz
4-5 sap yeşil soğan
1 adet domates
yarım demet maydanoz ve nane
tuz , kırmızı biber, kekik , karabiber ( ya da damak zevkinize göre baharat )
bol limon suyu ve narekşisi
zeytinyağı

Tüm malzemeler derin bir kapta karıştırılır ve servise sunulur .

AFİYET OLSUNNNN

3 yorum:

  1. Bizim burada börülce diyorlar buna canım eline sağlık çok güzel olmuşa benziyor.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Füsun , senin yaptıklarının yanında benim şu piyazın lafı mı olur hiç ?

    YanıtlaSil
  3. Çok kibarsın arkadaşım çok mersi...

    YanıtlaSil