18 Kasım 2010 Perşembe
Maş Fasulyesi ( Loğlaz ) piyazı
Uzunca bir aradan sonra herkese tekrar merhaba :)
yazmayalı çok oldu ama Efe'nin yemek yeme problemini çözmeye çalışacağım diye herşeye biraz ara vermiştim , neyseki çok şükür bu sorunu atlattık gibi artık yemeye
başladı maşallah :)
maş fasulyesi ya da antep deyimiyle loğlaz :)) uazun zaman önce almıştım ve daha önce hiç tatmadığım için cesaret edip yapmamıştım ama bugüne kadar yapmadığıma pişman oldum diyebilirim . Hatta Efe bile 2-3 yemek kaşığı yedi sayılır :) gelelim tarife
Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış loğlaz
4-5 sap yeşil soğan
1 adet domates
yarım demet maydanoz ve nane
tuz , kırmızı biber, kekik , karabiber ( ya da damak zevkinize göre baharat )
bol limon suyu ve narekşisi
zeytinyağı
Tüm malzemeler derin bir kapta karıştırılır ve servise sunulur .
AFİYET OLSUNNNN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bizim burada börülce diyorlar buna canım eline sağlık çok güzel olmuşa benziyor.
YanıtlaSilTeşekkürler Füsun , senin yaptıklarının yanında benim şu piyazın lafı mı olur hiç ?
YanıtlaSilÇok kibarsın arkadaşım çok mersi...
YanıtlaSil