Sayfalar

18 Kasım 2010 Perşembe

El açması patatesli börek


Patatesli börek sevenler el kaldırsın :) Ben çok severim hele birde elde açılmışsa !!!

Şimdiye kadar hangi tarifi denediysem açarken biraz zorlanmıştım , ama yeşim ablanın tarifi denemek isteyenler için birebir hemen açılıveriyor ; açamam diye korkmayınız :)Tarif aynen yeşim ablanın sitesinden alıntı , teşekkürler ...

Hamur için malzemeler

1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket insant maya
tuz ve un

tüm malzemelerden yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve bekletmeden bezelere ayırıyoruz

iç malzemesi
4-5 adet patates
1 adet kuru soğan
tuz, karabiber, kırmızıbiber
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 kaşık salça

Patatesler haşlanır ve çatal yardımıyla ezilir, soğanlar yemeklik doğranıp, sıvıyağda salça ile birlikte kavrulur, Üzerine ezilen patatesler ve baharat ilave edilip 1-2 dk kavrulur. Soğumaya bırakılır.

Üzeri için 1 yumurta, 1 yemek kaşığı yoğurt , ve susam

Ben tepside gül böreği gibi açtım isteyen kat kat da yapabilir . Bundan sonrası sizin zevkinize kalmış.
açtığınız yufkaların içine iç harcından koyup rulo halinde tepsiye yerleştiriyoruz ve en son üzerine 1 yumurta, 1 kaşık yoğurdu ve susamı çırpıp sürüyoruz. önceden ısıtılmış 180 ' fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Not : resimdeki tepsinin yarı hali:) resim çekmek son anda aklıma geldi artık idare edelim :))


AFİYET OLSUN ...

2 yorum:

  1. afiyet olsun badem şekerim.ellerine sağlık.oğluşla öpüldünüz kocaman sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. badem şekerim :))

    sabah hastanede okuyunca maili birde sevindirik oldum ,sayenizde güne güzel başladım. bende size saygılarımı sunarım ablacığımmmmm ....

    YanıtlaSil