Sayfalar

28 Nisan 2010 Çarşamba

Profiterol



Blogun ilk tarifi tatlı olsun ki ; tatlı yiyip tatlı tatlı sohbet edelim :) Tarif hunerlibayanlar dan alındı, denendi ve tam not verildi. Müge Hanım bir de video koymuş siteye artık profiterol yapamayan kalmaz sanırım .
Benim ilk denemem ve bazı aksilikler yüzünden biraz irice bir profiterol oldu . Profiterol buzdolabında beklerken akşam gelmesi beklenen marangoz çıkagelince her yer altüst oldu. Tabii bende o kadar işin içinde profiterollerimi minnacık yapamadım . Açıkçası bu kadar büyüyeceklerini de tahmin etmemiştim , süppper kabardılar :)Artık yapacağım zaman en müsait olduğum zamanı seçmeye çalışacağım.
Gelelim tarifimize :)



Hamuru için;

•1,5 Su Bardağı Su
•100 Gr. Margarin
•1 Su Bardağı Un
•5 Adet (Orta Boy) Yumurta
•1/2 Çay Kaşığı Tuz
•1/2 Çay Kaşığı Şeker


İç Kreması için;

•2,5 Su Bardağı (500 ml) Süt
•2 Çay Bardağı Toz Şeker
•1 Çay Bardağı Un
•2 Tatlı Kaşığı Nişasta
•1 Paket Vanilya
•2 Yumurta Sarısı

Profiterol Hamurunun Yapılışı;

•Küçük bir tencereye suyu koyun ve kaynatın.
•Su kaynayınca margarini ekleyin ve eritin.
•Margarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyin ve çırpma teli hızlıca karıştırın. Sulu bir hamur kıvamında olan karışım kaynayınca (göz göz olunca) altını kapatın ve tezgahın üstünde 5-10 dk. ılınması için bekleyin.
•Karışım ılınınca yumurtaları TEKER TEKER ekleyin. Her bir yumurtayı ekledikten sonra el mikseri (parçalayıcı bıçaklı olan) ile iyice çırpın. Yumurta karışıma iyice karıştığında diğer yumurtayı ekleyerek işlemi tekrarlayın.
•Karışımı buzdolabına kaldırarak yaklaşık 1 saat iyice soğutun.
•Tepsinizi hafifçe yağlayın.
•Karışımdan bir çay kaşığı alarak, ikinci çay kaşığı ile itmek suretiyle, kabarma payı olması gerektiği için, 2cm. aralıklarla dizin.
•Önceden 200 derece ile ısıtılmış fırına koyun.
•20 dk. 200 derecede pişirin, daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürerek 25 dk. daha pişirin. Fırını kapatın. Fırının kapağını açmadan içinde 10-15 dk. daha bekletin.
•Soğuyunca hazırladığınız kremayı sıkma tüpüne doldurun ve orta kalınlıkta bir uc takın.
•Hamur topunun yanından veya altından, tüpün ucunu batırın ve içine kremayı sıkın.
•1 Paket hazır çikolata sosunu 2,5 su bardağı süt ile pişirin.
•Sos ılınınca hamurların üzerine gezdirin.


İç Kremanın Yapılışı;

•Vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve vanilyayı ekleyin. Sürekli karıştırarak yada mikser ile çırparak soğutun.

3 yorum:

  1. canım ellerine sağlık mayısda günüm var tarifini deneyeceğim ozamna:)

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle dene Gülşah, o kadar hafif oluyor ki anlatamam. Yalnız videolu görüntüyü izlemeni öneririm. Şimdiden afiyet bal şeker olsun , bizlere topak topak et olmasın :)))

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık
    bende profiterolü hünerliden alıp yapmıştım
    sevgiler

    YanıtlaSil