Güzel , hafif ve kolay bir lezzet arıyorsanız doğru adrestesiniz demektir .
Tarif yakın zaman önce beni izlemeye alan ve bloguma yorum bırakan Fatoş hanımdan
Tarife tek eklediğim 2 yemek kaşığı şeker oldu gerisi Fatoş hanımın yaptığı gibi ve tarifi birebir uyguladım . Sizde deneyin mutlaka ...
Malzemeler: (6 kişilik)
15 adet kuru incir,
3,5 su bardağı süt2 yemek kaşığı şeker
Üzeri için:
tarçın
ceviz
Yapılışı:
Öncelikle incirleri yıkayalım ve sıcak su dolu bir kabın içine alıp 20 dk bekletelim. İncirlerin sap kısımlarını çıkartıp, küçük küçük doğrayıp derin bir kaba alalım.
Süte 2 yemek kaşığı şeker ekleyip ısıtalım. ( kaynatmayın ) Isıtılmış sütten
1 su bardağı alıp incirlere ekleyelim ve blendırdan geçirerek püre yapalım. Daha sonra bu püreyi tencerede kalan 2,5 su bardağı süte ekleyelim ve tel çırpıcı ile karıştıralım ve kaselere boşaltalım. Kaseleri bir tepsiye dizelim, üzerine temiz bir mutfak örtüsü örtelim onunda üzerine sofra bezimizi örtelim bu şekilde oda sıcaklığında 2 saat bekletelim, sonunda incirlerimiz uyumaya hazır :)) İncirleri 2-3 saat sonra uyandıralım yani buzdolabına koyalım soğuması için bekletelim. Servis aşamasında üzerini ceviz, antep fıstığı, fındık ile süsleyebilirsiniz.
( incire en çok ceviz yakıştığı için cevizi ve tarçını tercih ettim )
Ellerine sağlık güzel görünüyor.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor, sizin de ellerinize sağlık :))
YanıtlaSilBeğendiğinize sevindim,
Sevgiler...