Sayfalar

17 Eylül 2013 Salı

Galeta unlu patlıcanlı poğaça













Patlıcanlı poğaça için


Malzemeler

250 gr. margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
2 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un

üzerini kaplamak için galeta unu

İç malzemesi için  2 adet bostan patlıcan közlenir , kabukları temizlenir ve iyice kıyılır .İçerisine beyaz peynir ( ya da hangi peynir çeşidi evde varsa ) , kırmızıbiber , karabiber , tuz , kimyon eklenerek iç harcı hazırlanır.

Hamur için oda sıcaklığında erimiş margarin ve tüm malzemeler eklenerek ele hafif yapışan kıvamda bir hamur hazırlanır , poğaça şekli verilir ve galeta ununa bulanır. 180' üzeri hafif kızarana kadar pişirilir .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder