Sayfalar

24 Eylül 2012 Pazartesi

Patlıcanlı Kırmızıbiber Salatası

Hastanede yapmış olduğumuz kahvaltı sofrasına ne yapsam diye düşünürken , nette gördüğüm birçok tarifin karışımı olan ve benim damak zevkime göre uydurduğum kahvaltı tabağım :))
8 adet tatlı kırmızıbiber iç harcı için 3 adet közlenmiş patlıcan 250 gr. yağlı peynir 2 diş sarımsak yarım demet maydanoz baharat ( karabiber , kimyon , kekik vs...) Kırmızıbiberleri fırının ızgara kısmında en yüksek devirde pişiriyoruz , sıcakken bir poşetin içine koyup soğuyana kadar dinlendiriyoruz ( daha kolay soyulması için ) sarımsaklarla közlenmiş patlıcanı soteleyip dilediğiniz baharatları ekleyip biraz pişiriyoruz . En son üzerine peynir ve maydonoz ekleyip soğumaya bırakıyoruz . Soğuyan kırmızıbiberlerin kabuklarını soyup 3 tanesini dolma doldurur gibi iç harcıyla doldurun. Kalan biberleri büyüklüğüne göre bölüp geniş olan kısma iç harcını yerleştirip rulo yapın. Kestiğiniz maydanozun saplarını sıcak suda rengi biraz değişene kadar bekletin ve rulo biberleri süsleme amacıyla kullanın . Buzdolabında tercihen 1 gece veya 2-3 saat dinlendirdikten sonra doldurduğunuz biberleri halka halka dilimleyip servis tabağına yerleştirin . Üzerine zeytinyağı ve sirke dökerek servis yapın ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder