Sayfalar

5 Mayıs 2013 Pazar

Muhallebili Kadayıf

Tarif o kadar çok blogda yapıldı ki neden ben yapmıyorum diye düşünürken komşuda yemek nasip oldu :) Tarifini aldım kendime göre değiştirdim ve gayet güzel oldu . Birde benim bloğumda tarifi olsun ama di mi ?


Malzemeler

250 gr kadayıf
50 gr margarin
1 kahve fincanı şeker
1/2 su bardağı ceviz

Hepsi bir tavada güzelce kavrulur ve soğumaya bırakılır .

175 gr margarin eritilip 1 su bardağı un ile kavrulur. Üzerine 1 litre süt yavaş yavaş topaklanmasına izin verilmeden karıştırılarak eklenir. 1 su bardağı şeker ilave edilip göz göz oluncaya dek kaynatılır ( kaynamaya başlamadan az evvel 1 portakal kabuğu ve 1 limon kabuğu rendesi ilave edilir ) . Muhallebide hafif ılıtılır ve kalıbın en altına soğuyan kadayıf karışımın yarısı eklenir , üzerine muhallebi dökülüp tamamen soğuması beklenir. 1 gece dinlendirilirse kıvamı gayet güzel oluyor . Kalan kadayıf parçalarını ise servis yapacağınız zaman muhallebinin üzerine dökmek için cam kavanozda buzdolabında saklayabilirsiniz .


Afiyet olsun

2 yorum:

  1. harika bir tat
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim Bahar hanım , gerçekten ben de çok beğendim haftaya yine yaparım gibime geliyor :)

    YanıtlaSil