Sayfalar

27 Ocak 2013 Pazar

Alman Pastası


Alman Pastası
Uzun zamandır yeni bir yazı yazamıyorum . Malum sebepten hep uyuyorum , hiç halim yok ama mutfaktan duman çıkmadan da olmuyor ...


Tarifi hastaneden bir arkadaştan aldım

Kek için
3 yumurta
1.5 çay bardağı şeker
1.5 çay bardağı süt ve yoğurt karışımı
1 çay bardağı sıvı yağ
4.5 çay bardağı un
kabartma tozu vanilya ve limon kabuğu rendesi



Krema için
500 ml süt , 3 çorba kaşığı un  , 4-5 kaşık şeker , 50 gr margarin ve vanilya


Kek hamurunu hazırlayıp 160 ' 30 dk pişirdim ( siz fırın ayarına göre kullanın ) Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye böldüm ve arasına kremayı döküp üzerini pudra şekeri ile süsledim  ...



5 yorum:

  1. Dur bu hafta ben de deneyeyim şunu, ortadan ikiye bölmenin bir formülü var mı? Bıçakla mı yoksa iplik gibi bir şeylemi yapılıyor, bilgilendir bizi Alman gelinimize hava atmam lazım :)))
    Ne kadar kaldı doğuma? Sana yeni şablonlar yollamayı düşündüm ama malum sebepten dolayı vaktin olmaz diye vazgeçtim, yollayayım mı?

    YanıtlaSil
  2. İkiye bölmek için ben bıçak kullanıyorum iple denemelerim hüsran oldu :) Birde kekin 2-3 saat dinlenmesi lazım yoksa parçalanabilme ihtimali yüksek .
    Doğuma daha çok var minik 4 aylık :) şimdi işlediğim bir model var ama ben hiç şablona yok dermiyim :) yavaş yavaş yapıyorum elimin altında bulunsun isterim ;)

    YanıtlaSil
  3. hımmmmm çok güzel görünüyor. Kesinlikle ilk fırsatta deneyeceğim. ellerinize sağlık. Sevgiler,

    YanıtlaSil
  4. Tarifleriniz için teşekürler en kısa zamanda denicem. Tarifleri gerçekten çok hoş duruyor..

    YanıtlaSil