Sayfalar

26 Aralık 2011 Pazartesi

Bir minik elin yardımıyla Elmalı Tart :)))


Tarif, bana ''kapak'' olsun diye yapıp hastaneye getiren Şule Hocam'dan alınmıştır .

( bazı tarifleri '' ne gerek var öyle yapmaya'' diyince
- hocam siz yapamazsınız o zaman, uğraşmak istemiyorsunuz demiştim :) bana bak gör nasılda uğraşırım diyerek kapak yapan hocama saygılar ...)

İlk elmalı tart denemem :)

Hamur malzemeleri

1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 kabartma tozu
aldığı kadar un
Tüm malzemelerden biraz sert hamur yoğurup, hamurdan portakal büyüklüğünde bir bezeyi buzluğa, diğer kalanını da buzdolabında en az 1 saat bekletiyoruz.

Elmalı harç için : 3 elmayı rendeleyip, 1 su bardağı kadar ceviz ( ben badem kullandım )1/2 bardak şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçını karıştırıyoruz.

Tart kalıplarınızı hafif yağlayıp ayırdığımız hamuru merdane ile kalıbımızdan büyük olacak şekilde açıyoruz . Açılan hamuru kalıba yerleştirip kenarlarını kalıbın şekline göre yükseltiyoruz. Üzerine elmalı harcı döşüyoruz ve en son buzlukta bekleyen hamuru kalıbın her yerini kaplayacak şekilde tartın üzerine rendeleyip , önceden ısıtılmış 180' fırında pişiriyoruz.

Not : bu ölçü ile resimlerde görüldüğü gibi 2 küçük bot tart yapıldı.

Çok tart tarifi okudum şöyle püf noktası var böyle püf noktası var yazıyordu ama biz uğraşmadık :)) Bence tadı ve görüntüsü gayet başarılıydı kendimizi yormaya ne gerek var di mi ama :)))

Veeee en son tartı yaparken dibimden ayrılmayan , oklavaya el atan , hatta çiğ hamuru yemeye kalkan ve rendelediğim elmaların kalanını yiyerek bana eşlik efen oğluma teşekkürü bir borç bilirim :))

Piştikten sonra ise yaşasın nidalarıyla evi inleten ama tartın kıtır kısmı hariç yüzüne bile bakmayan oğlum , ah ben senle naparım ...


8 yorum:

  1. kendini hep bir şey sanıyorsun ama inan sıfırsın. ordan burdan bulduğun tarifleri yayınlıyorsun . okadar kendine güveniyorsan kendin üret.ama çingeneliği çirkefliği iyi beceriyorsun......

    YanıtlaSil
  2. al buda sana kapak olsun. özünü ,sözünü vede haddini bil......

    YanıtlaSil
  3. Bu yorumu yapan adsız şahıs , yorumunu bilerek silmeyeceğim ...

    Ben yayınladıklarımın tarifini kimden aldığımı yazıyorum, kendine güvenimde çok şükür yerli yerinde asıl sen kendine güvende ismini açıkla !

    Zaten yazıyı tam olarak algılasaydın bizim kapak oldu deyimimizin samimi duygular içinde yazıldığını anlardın, senin gibi terbiyesizce düşüncelerle yazılmış değil !!!

    YanıtlaSil
  4. biri seni feci kıskanmış tatlım hiiiç üzme tatlı canını, seni tanıyan herkes seni bilir

    YanıtlaSil
  5. bu arada gülşah ben canım

    YanıtlaSil
  6. teşekkürler canım , bu arada hangi Gülşah Samsun'lu mu ? Ordu'lu mu ?
    :))))

    YanıtlaSil
  7. Hicc sıkmayın tatlı canınızı.
    Meyve veren ağaç her daim taslanirmis.
    Çok guzel sayfaniz.
    İzliyorum ve yürekten takdir ediyorum sizi.
    Bende beklerim sayfama,dilersen elbette.
    Kucak dolusu sewgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. güzel yorumunuz için teşekkür ederim , inşallah adsız şahıs okuyordur :))
    ne demek tabii ki hemen sizi listeme alıp izlemeye başlıyorum :)

    YanıtlaSil