Tarif o kadar çok blogda yapıldı ki neden ben yapmıyorum diye düşünürken komşuda yemek nasip oldu :) Tarifini aldım kendime göre değiştirdim ve gayet güzel oldu . Birde benim bloğumda tarifi olsun ama di mi ?
Malzemeler
250 gr kadayıf
50 gr margarin
1 kahve fincanı şeker
1/2 su bardağı ceviz
Hepsi bir tavada güzelce kavrulur ve soğumaya bırakılır .
175 gr margarin eritilip 1 su bardağı un ile kavrulur. Üzerine 1 litre süt yavaş yavaş topaklanmasına izin verilmeden karıştırılarak eklenir. 1 su bardağı şeker ilave edilip göz göz oluncaya dek kaynatılır ( kaynamaya başlamadan az evvel 1 portakal kabuğu ve 1 limon kabuğu rendesi ilave edilir ) . Muhallebide hafif ılıtılır ve kalıbın en altına soğuyan kadayıf karışımın yarısı eklenir , üzerine muhallebi dökülüp tamamen soğuması beklenir. 1 gece dinlendirilirse kıvamı gayet güzel oluyor . Kalan kadayıf parçalarını ise servis yapacağınız zaman muhallebinin üzerine dökmek için cam kavanozda buzdolabında saklayabilirsiniz .
Afiyet olsun
harika bir tat
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler
teşekkür ederim Bahar hanım , gerçekten ben de çok beğendim haftaya yine yaparım gibime geliyor :)
YanıtlaSil