27 Ocak 2013 Pazar
Alman Pastası
Alman Pastası
Uzun zamandır yeni bir yazı yazamıyorum . Malum sebepten hep uyuyorum , hiç halim yok ama mutfaktan duman çıkmadan da olmuyor ...
Tarifi hastaneden bir arkadaştan aldım
Kek için
3 yumurta
1.5 çay bardağı şeker
1.5 çay bardağı süt ve yoğurt karışımı
1 çay bardağı sıvı yağ
4.5 çay bardağı un
kabartma tozu vanilya ve limon kabuğu rendesi
Krema için
500 ml süt , 3 çorba kaşığı un , 4-5 kaşık şeker , 50 gr margarin ve vanilya
Kek hamurunu hazırlayıp 160 ' 30 dk pişirdim ( siz fırın ayarına göre kullanın ) Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye böldüm ve arasına kremayı döküp üzerini pudra şekeri ile süsledim ...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Dur bu hafta ben de deneyeyim şunu, ortadan ikiye bölmenin bir formülü var mı? Bıçakla mı yoksa iplik gibi bir şeylemi yapılıyor, bilgilendir bizi Alman gelinimize hava atmam lazım :)))
YanıtlaSilNe kadar kaldı doğuma? Sana yeni şablonlar yollamayı düşündüm ama malum sebepten dolayı vaktin olmaz diye vazgeçtim, yollayayım mı?
İkiye bölmek için ben bıçak kullanıyorum iple denemelerim hüsran oldu :) Birde kekin 2-3 saat dinlenmesi lazım yoksa parçalanabilme ihtimali yüksek .
YanıtlaSilDoğuma daha çok var minik 4 aylık :) şimdi işlediğim bir model var ama ben hiç şablona yok dermiyim :) yavaş yavaş yapıyorum elimin altında bulunsun isterim ;)
hımmmmm çok güzel görünüyor. Kesinlikle ilk fırsatta deneyeceğim. ellerinize sağlık. Sevgiler,
YanıtlaSilteşekkür ederim
YanıtlaSilTarifleriniz için teşekürler en kısa zamanda denicem. Tarifleri gerçekten çok hoş duruyor..
YanıtlaSil