24 Eylül 2012 Pazartesi
Patlıcanlı Kırmızıbiber Salatası
Hastanede yapmış olduğumuz kahvaltı sofrasına ne yapsam diye düşünürken , nette gördüğüm birçok tarifin karışımı olan ve benim damak zevkime göre uydurduğum kahvaltı tabağım :))
8 adet tatlı kırmızıbiber
iç harcı için
3 adet közlenmiş patlıcan
250 gr. yağlı peynir
2 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
baharat ( karabiber , kimyon , kekik vs...)
Kırmızıbiberleri fırının ızgara kısmında en yüksek devirde pişiriyoruz , sıcakken bir poşetin içine koyup soğuyana kadar dinlendiriyoruz ( daha kolay soyulması için )
sarımsaklarla közlenmiş patlıcanı soteleyip dilediğiniz baharatları ekleyip biraz pişiriyoruz . En son üzerine peynir ve maydonoz ekleyip soğumaya bırakıyoruz .
Soğuyan kırmızıbiberlerin kabuklarını soyup 3 tanesini dolma doldurur gibi iç harcıyla doldurun. Kalan biberleri büyüklüğüne göre bölüp geniş olan kısma iç harcını yerleştirip rulo yapın. Kestiğiniz maydanozun saplarını sıcak suda rengi biraz değişene kadar bekletin ve rulo biberleri süsleme amacıyla kullanın . Buzdolabında tercihen 1 gece veya 2-3 saat dinlendirdikten sonra doldurduğunuz biberleri halka halka dilimleyip servis tabağına yerleştirin . Üzerine zeytinyağı ve sirke dökerek servis yapın ...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder