26 Mayıs 2010 Çarşamba
Mantı
Yine bir ilkimi paylaşayım sizlerle :) evde annem yaparken offff pofff dediğim şeyleri şimdilerde evimde hevesle yapıyorum :) Mantı açmak da kolaymış yapabilirmiyim diye düşünmeyin kolları sıvayın derim .
Hamur için malzemeler
1 kilo un
1 yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay bardağı sıvıyağ
kıvam alana kadar su
Tüm malzemelerden hafif sert bir hamur yoğurup 4 bezeye ayırıp 20 dk. nemli benz altında dinlendiriyoruz.
İç malzeme ize 250 gr iki kere çekilmiş kıyma, tuz, karabiber, 3 adet ince ince doğranmış kuru soğan , renk katmak için 1 tatlı kaşığı salça . hepsini karıştır.
dinlenen hamuru açıp kareler halinde kes ve mantı şeklinde şekillendir.
Not : hamur fazla un ile açılmayacak yoksa şekil verirken yapışmıyor, eğer difrize koyacaksak fırında hafif pembeleşene kadar kızartmamız lazım .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder