Sayfalar

25 Haziran 2010 Cuma

Nişastalı kurabiye











Bu kurabiyler çok kolay , çok lezzetli ve çokkk güzell :)
Hemen deneyin ...

Malzemeler

1 yumurta
5 yemek kaşığı dolu dolu toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
200 gr oda sıcaklığında margarin
2 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un



Yumurta , şeker, sıvıyağ ve hafif erimiş margarini karıştır. Nişasta , kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğur, en son unu yavaş yavaş ekle hamur toparlanmaya başlayınca un eklemeyi bırak ve bir güzel yoğur :)
Fırını 150 derecede ısıtıp kurabiyelere şekil verip üzeri çatlayana kadar pişiriyoruz. ( kurabiyeler beyaz kalacak ) Soğuyunca pudra şekeri ile süslüyoruz.

Not : aynı hamurun birazına 1 çay kaşığı tarçın ve biraz ceviz içi ekleyip iki değişik kurabiye yaptım . Bu hamurdan çok çeşitli kurabiyeler cıkar diye düşünüyorum. Yaptıkça eklerim artık :)))

3 Haziran 2010 Perşembe

Tart pasta



Sevgili yeşim abladan 3 yıl önce öğrendiğim ve acil misafirler için hazırladığım pratik, leziz bir o kadar kolay pasta :))


Tarif

2 yumurta
1 çaybardağı şeker
1 çaybardağı süt
1 çaybardağı sıvıyağ
2.5 çay bardağı un
kabartma tozu vanilya

Üzerine herhangi bir çeşit cream ole . ( ben cream oleyi yaparken içerisine 1 paket toz kremşanti ilave ediyorum daha güzel oluyor.

Üzeri için 1 paket tart jöle

Kekimizi sırasıyla çırpıp 170 derecede 15 dk pişiriyoruz ( dikkat edin hemen pişiyor)
Kek soğuduktan sonra kremamızı üzerine döküyoruz ve istediğimiz meyve ile süslüyoruz .En son kata tart jöleyi tarife göre hazırlayıp meyvelerin üzerine gezdiriyoruz. 1 gece dinlenirse daha güzel oluyor.